Hatodik tanulócsoport találkozó

Hatodik találkozásunk alkalmával a program két előadás adta. Iza négy hónapot töltött Amerikában közösségszervező szervezeteknél, illetve részt vett az occupy mozgalomban is. A nap második részében Charlene és Charon amerikai közösségszervező tréner vendégeink segítettek nekünk a szervezéshez kapcsolódó ismereteink rendszerezésében, letisztázásában.

Köszönjük!

A nap jegyzete (itt le is töltheted):

 

Reklámok

8 hozzászólás

3 01 2012
Tűzgolyó

már egy csomó esettanulmányszerűséget sorra vettünk… nem akarunk valami olyasmit csinálni, hogy nézzük meg az eszköztárunkat? Mit használunk, mit nem, mivel mi a tapasztalatunk?
Pl. sajtó, facebook, koalíciók, utcai demonstrációk, stb.?
Engem most ez izgat, frappáns témajavaslatom nincs :)))

3 01 2012
Máté

ÚJ HELYZET! Mivel 2012 a megújulás éve (mint mindegyik másik év is), lenne itt egy átfogóbb javaslatom. 23-24-én hazánkban van Chuck és még egy nagyon ismert amerikai közösségszervező hölgy is, akivel érdemes lenne találkoznunk. Ehhez kapcsolódóan lehetnek, sőt jó lenne ha lennének konkrét óhajaink, ötleteink. Kiegészítő ötletként szívesen bevonnék néhány aktívát a Világforradalmas csapatból, akiknek van szakmai érdeklődése. További lehetőség, hogy bevonjuk azokat is, akik első körben Amerikába mennek a csereprogramunkra, bár nekik eddig nem sok köszer tapasztalatuk van. De azt is lehet, hogy a velük való találkozást az amerikaiak egy másik napra tennék. Mindez persze elsősorban formai ötlet, de segíthetnek a tartalmi kialakításban is. Mit gondoltok?

3 01 2012
Velenczei Ági

Izgalmas lehetőség amit Máté ismertetett a Chuckkal és az amerikai hölggyel való találkozás. Közben bennem is az a gondolat mocorog, amit Ági írt, hogy ideje is és szükségszerű is lenne a saját Valódi Demokráciát Most! (Világforradalom) csoportunk által kezdeményezett és szervezett megmozdulásaink és a hol a mások által szervezett megmozdulások, amiket csoportosan, vagy egyikünk-másikunk egyéni bekapcsolódásával támogattunk sikeresen vagy nem éppen sikeresen felhasznált eszköztárának elemzése. Ehhez javaslom a felgyűlt tapasztalatai és tudása révén, a már többünk által ismert Kopiás Attila Steve-et meghívni.

3 01 2012
Velenczei Ági

Máté javaslatát abszolút támogatom, hogy a Világforradalom csapatunkból a tanulócsoportunkba hívjuk be az ez iránt érdeklődőket. Azon is érdemes lenne gondolkodnunk, hogy esetleg, amit már Ilika vetett fel (úgy emlékszem a legutóbbi) tanulócsoportunkban, hogy valamilyen képzés vagy csoportos közös tapasztalatátadásos formát el kéne kezdenünk előkészíteni, amibe szintén a már megindult mozgalmak aktivistáinak szervezhetnék elméleti képzést. Talán itt lenne nagyobb esélye a részvételi demokráciáról való gondolkodásunk kiszélesítésének és hozzá partnerek megtalálásának.

4 01 2012
Tűzgolyó

Jó lehet bármelyik…
Én csak 24-én vagyok itthon, hétfőn Veszprémben maratoni vizsgáztatok…

Még egy ötlet, ha az időpontok nem stimmelnek Chuckkal és a másik asszonysággal: csak engem érdekel, milyen tapasztalatokat szerzett Iza 4 hónap alatt New Yorkban?

4 01 2012
Dénes Gábor

Tökjóvagytok, de tényleg! jobbnál jobb ötletek! csak úgy sziporkátok, én meg meg el vagyok havazva az év elejével, és a sok változással, de ez az én bajom. 🙂
Szívesen fogadom most a Ti javaslataitokat, mert mindegyik ígéretesen hangzik 🙂

5 01 2012
Máté

Na ez annyira kézenfekvő volt Ági, hogy eszembe sem jutott…pedig már vártam, h találkozzunk és kikérdezzelek Iza 

Ez nagyon izgalmas alkalomnak ígérkezik. Iza, neked melyik nap lenne elképzelhető? (23-24)

M

23 01 2012
petak

Sziasztok, nyilván most a két amerikai jelenléte és Iza friss amerikai tapasztalatai meghatározzák majd a találkozót, de Máté topic-indító felvetésére reagálnék.
Igen nekem is van hiányérzetem, de nem azért mert a saját szervezésű ügyeinket mutatgattuk be, hanem azért mert érthető okból de belevesztünk ezek megismerésébe úgy, hogy nem elemeztük őket, nem fogalmaztunk meg tanulságokat nem néztük meg, hogy milyen stratégia van mögöttük stb.
Azt javaslom, hogy legyen ez is napirenden, beszéljünk így félidős távlatban az eddigiekről és a folytatásról, hogy mivel és hogyan foglalkozzunk.
peták

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s
%d blogger ezt kedveli: