26-dik műhelytalálkozó – mozgalmakkal – mozgalmakról

1 03 2015

Az előző műhelyen felbuzdulva, 2015. február kilencedikére valóban meghívtuk az általunk ismert mozgalmakat és mozgalmi törekvéseket egy közös találkozóra és eszmecserére az Aurórába. Az eseményre közel negyvenen jöttek el, köztük a közelmúlt nagyobb mobilizációinak kezdeményezői is. A műhelymunkán sok új kapcsolat jött létre, és számos kérdésben még egyet is tudtunk érteni. Csoportmunka témáink voltak:

  1. Elérés és bázisépítés téma: ki hogyan próbál új tagokat szervezőket, szimpatizánsokat elérni, bevonni, hogyan vonjuk be őket, miben vesznek részt?
  2. Szervezetépítés – milyen döntéshozatali módszereket választotok, ismertek, szerepkörök, feladatmegosztás – szervezeten belüli kommunikáció.
  3. Ügy és mozgósítás viszonya – ki választja az ügyet, azok az emberek akikről az ügy szól azok mennyire vannak bevonva, mennyire vesznek részt a tervezésben, döntéshozatalban?
  4. A konfliktuskezelés eszközei, módszerei

Számunkra a legnagyobb hozadéka volt a találkozónak, hogy sokan felismerték a közösségszervezésben és szervezet/bázisépítésben rejlő potenciált és a stratégiáiban, taktikáiban rejlő új lehetőségeket.

co26


Műveletek

Alapinformációk

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s
%d blogger ezt kedveli: